Es Molí

Galeria a Santa Gertrudis. Abans Galeria “Es Mulí”

Hemeroteca

Guía de Arte. Diario de Ibiza, 4.07.1979. Carretera de San Miguel kilómetro 1,300, se puede ver todavía la exposición colectiva de lospintores afincados en Ibiza Uta Wohlfarth, Willy Nesgen, Hardes Waller y del escultor Yanny Levkoff.

La galería Es Molí celebra su 30 aniversario con una exposición colectiva. Eivissa | Redacción 02.11.2007 | 01:00

Galeria Sol

Sant Antoni de Portmany

Agenda de las actuales exposiciones. Mariano Planells. Diario de Ibiza, 01.11.1973

Portobello, Galeria Bar

Situada a la Plaça de Vila

Hemeroteca

Exposició Johny Essex. Diario de Ibiza, 09.10.1973. Del 13 al 23 d’octubre

Praag, Hans van

Fundador de la Galeria Tanit

Referències

EEiF Praag, Hans van

Enllaç extern:

Historia de la Ibiza holandesa. Tribs and Nomads (consultat el 26.08.2020)

Galeries Costa

Vid. Costa, Picarol

Referències

EEiF Galeries Costa

L’Hospitalet

Referències

EEiF  Hospitalet, església de l’

Galeria Es Piló

(1962 -…) Inaugurada el mes de juliol de 1962 al carrer Ignasi Riquer, 23 per Elena Villangómez Villegas i Irma Marí Prats. Dissenyada per Erwin Broner. A la seva inauguració comptava amb un fons d’art i artesania, amb obres de Vicent Ferrer Guasch, Antoni Pomar, Vicent Calbet, Frank el Punto, Erwin Broner, Hans Laabs, Kunkel i ceràmiques d’Antonio Ruíz; antiguitats, joies i robes eivissenques, vidres Guardiola, i artesania mallorquina..

Referències,

Inauguración de galeria Es Piló. Diario de Ibiza – 29/07/1962, Pàgina 2

Van der Voort, Carl

Propietari i fundador de la Galeria del seu nom

Referències

EEiF. Van der Voort, Galeria.

Miquelcinema. El bloc de Miquel Alenyà. Galeria Van der Voort (Eivissa)  (Consulta, 28.12.2018)

Galeria

Can Jeroni

Centre d’exposicions de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia

Exposicions:

Galeria Maria Ferst

(1933 – 1934) Maria Ferst era pintora, no he pogut esbrinar quasi res de la seva personalitat i biografia personal. Només unes dades que la defineixen com una d’aquestes intel·lectuals jueves independents i liberals alemanyes[1] que, a la dècada de 1930, van anar a Eivissa per fugir de l’Alemanya nazi. També sabem que era la parella sentimental d’Ernst Langendorf, titular al seu torn de les “Galerías Ibicencas”, obertes el 1935 a S’Alamera. Pareix que aquest darrer negoci funcionà més aviat com llibreria.

A la galeria de Maria Ferst, situada a la Plaça de la Ferreria, tingueren lloc algunes importants exposicions individuals lligades als artistes locals. La Sala s’inaugurà (27 de maig de 1933) amb una exposició del pintor Tarrés. La inauguració va ser tot un esdeveniment que comptà amb l’assistència de les autoritats locals, encapçalades pel primer tinent de batle – Antoni Ramon – així com els presidents de diferents associacions eivissenques, entitats oficials i nombrosos convidats entre els quals es comptaven quasi tots els estrangers residents a Eivissa. Pel que sembla el local constava de dos espais: un dedicat a sala d’exposicions i l’altre a llibreria, antiguitats i records. L’espai més a prop del carrer estava ocupat per la botiga, mentre que la sala d’exposicions quedava situada al fons del local. Per fer-nos una idea de la grandària d’aquesta sala, en Tarrés va penjar dotze olis d’una mida regular i dos notes més petites, en total catorze obres. A l’exposició de Tarrés seguí una exposició de Ramon Medina, la seva primera exposició individual[2]. Finalment Narcís Puget, inaugurà el dia 28 de juny del mateix any, amb un total de quinze obres, i un gran èxit de públic. Després d’aquestes dos exposicions perdem el rastre de la sala y de la seva propietària, que hem trobat per darrera vegada lligada a la venda de pa alemany amb el seu company Langendorf, el setembre de 1934.

[1] Altres fonts la senyalen com pintora polonesa. Donats els canvis fronterers produïts abans i després de la segona guerra mundial, és ben possible que fos una alemanya nascuda al territori annexionat per Polònia, o viceversa.

[2] Memòria i exili. El Pintor Ramón Medina Tur (Eivissa, 1899 – l’Havana, 1960) Yolanda Guasch Marí. Premi Nit de Sant Joan 2009 – Cat. C – Institut d’Estudis Eivissencs. ISBN 978-84-87455-55-1. Granada, 2013