Vista d'Eivissa. Foto ArtXipelag

2017. “Una mirada a l’obra de Ferrer Guasch”, Exposició antològica. Eivissa

2017. “Una mirada a l’obra de Ferrer Guasch”, Exposició antològica. Sala de Cultura SA NOSTRA d’Eivissa. Organitza: Consell Insular. Eivissa. Del 24 de març al 21 d’abril.

Aquest matí s’ha presentat a Sa Nostra Sala l’exposició ‘Una mirada a l’obra de Ferrer Guasch. Antològica’, que es fa com a homenatge al pintor eivissenc en el centenari del seu naixement. L’exposició s’inaugurarà oficialment aquest divendres 24 de març i s’extendrà fins el 21 d’abril, i es podrà gaudir a la sala de cultural del Consell d’Eivissa.

Vicent Ferrer Guasch (Eivissa, 1917-2008), va estudiar a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, i va viure a la capital catalana fins que l’any 1962 va tornar a Eivissa per ocupar la plaça de catedràtic de dibuix a l’Institut Santa Maria d’Eivissa. El seu retorn a Eivissa comportà un canvi radical a la seua obra pictòrica, en la que la llum pitiüsa, l’arquitectura tradicional i el color blanc es converteixen en els protagonistes dels seus quadres.

L’exposició abasta obres des de mil nou-cents quaranta i fins a l’any dos mil. Al principi podem veure un Ferrer Guasch dins la tradició del paisatge més clàssic de l’època a Catalunya, lloc on residia i on va estudiar, per passar quasi coincidint amb el seu retorn a Eivissa al Ferrer Guasch de les cases blanques, i els motius eivissencs que a tots ens és tan familiar.

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del pintor, el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa han organitzat una sèrie d’activitats que s’estendran al llarg de tot l’any. Així, a Sa Nostra Sala s’ofereix un recorregut per la seua trajectòria artística, des de la seua primera etapa barcelonina, passats pels retrats fins al seu estil personal caracteritzat pels blancs i les formes geomètriques.

L’exposició s’acompanya també de dues activitats paral·leles. El dia 30 de març a les 20 hores s’impartirà a Sa Nostra Sala la conferència ‘Entorn de l’obra de Ferrer Guasch’ a càrrec de Carles Fabregat. I el dia 20 d’abril, a tall de clausura de l’exposició, a les 20 hores es farà un concert a càrrec d’Ibiza Jazz Trio.