Vista parcial de l'exposició a Can Gelabert

2017 “Ferrer Guasch el pintor dels blancs” Casal Can Gelabert. Binissalem

Organitza i patrocina: Ajuntament de Binissalem, Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear.

Seguint la commemoració del naixement del pintor eivissenc Ferrer Guasch arriben les seves teles al magnífic Casal de Cultura Can Gelabert, situat a Binissalem, al cor de Mallorca. La mostra compren 35 quadres i és una selecció d’obres que es varen exhibir aquest passat agost a Eivissa, a l’Antic Refectori i a Es Polvorí, i també a El Verger (Alacant) el passat octubre.

La inauguració va tenir lloc el passat 16 d’octubre amb gran afluència de públic amb l’assistència de la Consellera de Cultura, participació i Esports del Govern Balear Fanny Tur, i l’alcalde e Binissalem, Andreu Villalonga, entre d’altres.

Ferrer Guasch era un gran admirador de Mallorca i va estar molt lligat a aquesta illa. Hi exposà al llarg de molts anys, de manera colectiva des de 1943 i de manera individual des del 1955, principalment a la galeria QUINT, al Cercle de Belles Arts i a la Galeria Jaume III de Ciutat. La darrera exposició la va realitzar el 2004 a la Galeria d’Art Gabriel Vanrell.

El 1964, justament a Mallorca, va rebre doble reconeixement de la seva trajectòria artística: el Premi “Mallorca” del Primer Certamen Nacional de Pintura de Paisatge i Costums de la Diputació Provincial de Balears i la Medalla d’or del “XXIII Salón de otoño” del Cercle de Belles Arts de Palma.