Premi “Isla de Ibiza”

Bonet Marí, Iolanda

Iolanda Bonet (Eivissa,1955), escriptora i professora, organitzadora i col·laboradora d’associacions literàries i ONG. Escriu narrativa infantil i d’adults (“El meu mestre és una màquina”), poesia (“Crits de mar”). És l’autora de “La llum esencial. Una biografia de Vicent Ferrer Guasch” Editorial Finis Africae, Palma, 2019

Ha guanyat diversos premis literaris

Una conversa amb Iolanda Bonet

Torres, Marta

Periodista a Diario de Ibiza

Roca, Toni

Poeta, periodista i escriptor

Tur, Fanny

Fabregat, Carles

Escriptor, poeta, pintor i gestor cultural

Prats, Xescu

Periodista a Diario de Ibiza, comissari d’art.

L’Hospitalet, una iglesia rural en Dalt Vila Xescu Prats Ibiza 08.06.2019 | 20:03. Diario de Ibiza

Llobet Tur, Lluís

(Eivissa, 4 d’octubre de 1934 – Eivissa, 6 de setembre de 2019) Fill d’Alejandro Llobet Ferrer i de Guadalupe Tur de Montis. Arrelat des de la seva joventut amb el barri emmurallat de la ciutat, Dalt Vila, identificat completament amb el seu conjunt històric, dedicant esforços a aconseguir que es valorés i es conegués més aquesta part de la ciutat d’Eivissa. El 1980 va fundar i presidir l’Associació de Veïns de Dalt Vila i va sol·licitar la declaració com a Patrimoni de la Humanitat per a Dalt Vila, distinció concedida el 4 de desembre de 1999, no només per al recinte emmurallat, sinó també per a les praderies de posidònia oceànica, la necròpoli de Puig des Molins i el jaciment fenici de sa Caleta.

Va finançar, personalment en alguns casos i en altres ocasions juntament amb diferents institucions públiques, la restauració del patrimoni històric i artístic de Dalt Vila.

Tots els seus llibres estan relacionats amb Eivissa i les seves gents. En ells ens endinsem a la ciutat emmurallada, a la vida d’alguns dels seus personatges il·lustres i coneixem els costums de les seves gents. Relats que conviden a descobrir un tros de la història de la nostra benvolguda Eivissa.

Pel que fa l’història de la pintura a l’Eivissa del segle XX, va ser un gran patrocinador de l’obra i el record del seu oncle, el pintor Marià Tur de Montis, al que li va dedicar un llibre autoeditat per ell l’any 2002 – Mariano Tur De Montis, Un Pintor de Ibiza – en castellà i anglés.  L’any 2012 li organitzà una gran retrospectiva – probablement l’exposició més important organitzada mai per aquest pintor – a la Sala Sa Nostra d’Eivissa, comissariada per ell i per Rafael Gil.

Fundació Carloandrés

La Fundació Carloandrés es va constituir a Eivissa, a iniciativa de la seva viuda Concepció Seguí i dels seus hereus,  el 18 de febrer de 2019. Fruit del desig de l’artista Carloandrés (Sada, La Corunya 1926 – Eivissa, Illes Balears 2018) de llegar part de la seva col·lecció de pintures a la Ciutat on va viure des de 1958, així com de col·laborar a la memòria i l’estudi de la pintura i els pintors a l’Eivissa del segle XX.

El Patronat de la Fundació està format per familiars i amics de l’artista, i contempla la presència de representants del Govern de les Illes Balears, de l’Ajuntament d’Eivissa, de l’Ajuntament de Morella i del Consell d’Eivissa.

La Fundació té dos objectius principals: d’una banda preservar, exhibir i difondre l’obra pictòrica de Carloandrés i d’altra la promoció, l’estudi i la difusió de la pintura eivissenca del segle XX, en tots els seus aspectes i variants. La seu de la Fundació Carloandrés ocupa el seu estudi a Eivissa, lloc on es custodia una part important del seu llegat pictòric, així com el seu arxiu i biblioteca.

Activitats

2019. Inauguració a València – Octubre Centre de Cultura Contemporània – de l’Exposició “Carloandrés a Eivissa. 1958- 2018”

Exposicions

Enllaços externs