Galerías Ibicencas

(1935 – 1936). Situades al Passeig de vara de Rey número 7 (de l’època). Dirigides per Ernst Lagendorf (1), la parella sentimental de la pintora Maria Ferst. Pareix que va ser més aviat una llibreria.

(1) Ernst o Ernest Lagendor. Wikipèdia en alemany.

“Traducció aproximada:

Ernst Langendorf (1907 – 1989) (Ernest Langendorf) Langendorf va ser membre del SPD i va treballar com a editor a Frankfurt / Main en 1931/32. Quan va subratllar a Hitler en 1933 en un article “covardia davant l’enemic en la Primera Guerra Mundial”, va ser demandat amb èxit per ell i més tard atacat per la SA. Ell va emigrar en el mateix any i va anar als EUA via França, Països Baixos i Espanya. 

Després de la guerra, Langendorf va tornar a Alemanya com a membre de l’Exèrcit dels Estats Units. De 1945 a 1948, Langendorf va ser oficial de premsa de l’Oficina de Govern Militar de Baviera en Munich. En aquesta funció, va ser responsable de l’adjudicació de les primeres llicències de periòdics i, per tant, de la fundació i reconstrucció del paisatge de premsa del sud d’Alemanya, Com el Süddeutsche Zeitung o el Abendzeitung. 

Des de 1953 va ser oficial de premsa en Radi Free Europe en Munich.

Part del seu patrimoni està en l’arxiu de l’Institut d’Història Contemporània de Munich.

Ernst Langendorf va ser el pare de Jean-Jacques Langendorf, un historiador suís”