Walsh, David

(Índia 1927 — Anglaterra, 1981) Entre 1949 i 1953 estudià a l’Anglo-French Art Centre i al Royal Collage of Art a Londres. Es va donar a conèixer com a il·lustrador de contes infantils i a la revista satírica Punch.

Va viure a Eivissa, a Dalt Vila des de 1954. Des d’allà va il·lustrar llibres i va continuar treballant com a dibuixant a la revista Punch. Els seus primers quadres -un pont entre un il·lustrador infantil i un pintor plenament desenvolupat- tenien un sabor molt oriental. Els va signar amb el pseudònim “Gopal”. Després d’un curt període experimentant en abstracte, va desenvolupar gradualment la seva pròpia expressió personal de la realitat . Serè, poètic, sensual, sovint amb un toc surrealista místic. Aquestes primeres obres van ser pintures al tremp sobre lli, però, a partir del 1963 va treballar amb l’oli, principalment sobre tauler o fusta. La seva inspiració va ser Eivissa –la seva pàtria adoptada–, de vegades, els exuberants parcs anglesos, però les figures i objectes inesperats, o les seves dimensions, van convertir aquests parcs, paisatges, carreteres i platges en poesia. Durant tota la seva vida va estar dibuixant caricatures i esbossos amb gran enginy i sentit de l’humor, de vegades acabant-los al pastel o oli. Abandonà Eivissa l’any 1979. Va morir a Anglaterra el 1981.

Va exposar a Eivissa a la Galeria Ivan Spence i a l’Elliot Gallery, aquesta darrera a Sant Carles de Peralta, i també a galeries de Londres, Toronto, Chicago, Madrid i Barcelona. L’any 2007 el Club Diario de Ibiza va presentar una mostra retrospectiva de la seua obra.

Exposicions

1959 – New Art Gallery, London

1961 – Sala Griffe Escoda, Barcelona

1961 – Galeria Biosca, Madrid

1962 – McRoberts & Tunnard Gallery, London

1963 – Stedelijk Museum, Amsterdam

1963 – Galeria Illescas, Bilbao

1963 – Isaacs Gallery, Toronto

1964 – Madden Gallery, London

1964 – Galeria Ivan Spence, Ibiza

1964 – Leicester Gallery, London

1965 – Corporation Gallery, Chicago

1972 – Galeria Ivan Spence, Ibiza

1972 – Galeria da Barra, Barcelona

1973 – Sala Ibiza – Barcelona

1973 – Galeria de Arte, Sitges

1974 – Int. Festival Ibiza, Ibiza

1974 – IV Bienal Int. del deporte en la bellas artes, Madrid

1974 – Elliott Gallery, San Carlos, Ibiza

1974 – Galeria Seny, Barcelona

1975 – Elliott Gallery, San Carlos, Ibiza

1975 – Galeria Betica, Madrid

1977 – Elliott Gallery, San Carlos, Ibiza

1978 – Galeria Barbier, Barcelona

1979 – Galeria Maloney, Eivissa

1981 – Galeria Ploemp, Delft

2007 – Retrospectiva al Diario de Ibiza

Referències:

EEiF, Walsh, David

David Walsh: un anglès a Eivissa

DAVID WALSH · DIMECRES, 1 DE GENER DE 2020 ·

David Walsh va viure a Eivissa, a Dalt Vila des de 1954. Des d’allà va il·lustrar llibres i va continuar treballant com a dibuixant a Punch. Els seus primers quadres -un pont entre un il·lustrador infantil i un pintor plenament desenvolupat- tenien un sabor molt oriental. Els va signar amb el pseudònim “Gopal”. Després d’un curt període experimentant en abstracte, va desenvolupar gradualment la seva pròpia expressió personal de la realitat . Serè, poètic, sensual, sovint amb un toc surrealista místic. Aquestes primeres obres van ser pintures al tremp sobre lli, però, a partir del 1963 va treballar amb l’oli, principalment sobre tauler o fusta. La seva inspiració va ser Eivissa –la seva pàtria adoptada–, de vegades, els exuberants parcs anglesos, però les figures i objectes inesperats, o les seves dimensions, van convertir aquests parcs, paisatges, carreteres i platges en poesia. Durant tota la seva vida va estar dibuixant caricatures i esbossos amb gran enginy i sentit de l’humor, de vegades acabant-los al pastel o oli. Va morir durant vacances a Anglaterra el 1981.

David Walsh – An Englishman in Eivissa
David Walsh lived in Ibiza, Dalt Vila from 1954. From there he illustrated books and kept on working as a cartoonist for Punch. His first paintings – a bridge between a children´s illustrator to a fully fledged painter – had a distinctly Oriental flavour. He signed those “Gopal”. After a short period experimenting in abstract, his very personal expression of reality gradually developed. Serene, poetic, sensuous, often with a mystical surrealistic touch. These first works were in tempera on linen, however, from 1963 he worked with oils, mostly on plate board or wood. His inspiration was Ibiza – his adopted homeland – at times the lush English parks, but the unexpected figures and objects – or dimensions of them – changed these parks, landscapes, roads and beaches into poetry. During all his life he was drawing caricatures and sketches with great wit and sense of humour, at times finishing them off with pastels or oil. He died during holidays in England in 1981.

Bibliografia:

Enllaços externs: