Grimes, Leslie

(Chertsey, Surrey 1897 – Londres, 1983) Cursà estudis a l’Escola d’Art del Kingston, i més tard a París. El 1915, sent encara menor d’edat, s’allistà a l’exèrcit britànic amb el qual va passar dos anys en el Somme, abans de traslladar-se al Royal Flying Corps. Finalitzada la contesa, Grimes va treballar en publicitat amb Douglas Motorbikes un dels seus principals clients. També va fer ‘dibuixos tècnics’ per a Motor Sport, que il·lustraven els últims desenvolupaments abans que estiguessin disponibles les fotos. Com aficionat va córrer en Brooklands penjant dels ‘sidecars’.

El 1927 va succeir a David Low com a caricaturista polític en el periòdic The Star. Va produir molts cartells pel London County Council i el Ministeri de Treball.

En un article il·lustrat amb l’esforç inicial de cartells de Grimes, “He Gone to  LCC Evening Classes”, Advertiser Weekly va assenyalar que, a diferència de la majoria dels cartells grans, en els quals generalment es defensava la simplicitat, Grimes va utilitzar molts detalls. Grimes, no obstant això, va mantenir el detall “en el fons on no distrauria l’atenció”.

Va treballar com a caricaturista per The London Evening Star, iniciant la sèrie “All My Own Work” en 1938, una sèrie que va reflectir moltes de les preocupacions dels britànics en temps de guerra. Advertiser Weekly va considerar que els caricaturistes dels periòdics “sovint són molt bons artistes de cartells”, possiblement perquè “s’han entrenat per eliminar detalls innecessaris”. Grimes també va anar al front com un artista de guerra “oficial” durant la Segona Guerra Mundial.

El 1952 Grimes es retirà i fixà la seva residència a Eivissa, on romandrà fins a 1975 – 1978 (aprox). Des de la seva arribada a Eivissa, Grimes es dedicarà plenament a la pintura. Exposà a Galeries Costa, a les col·lectives d’Ebusus, a la galeria El Corsari, etc. La seva darrera exposició a Espanya – que coneixem – va ser l’any 1978 a la Galeria Danús de Palma.

Participà amb èxit a diferents certàmens a Mallorca.

Referències:

Blanco de lbiza y barcas en las “feixes” Diario de Ibiza, 17.05.1964

Anonymous, ‘Remember?’, Advertiser’s Weekly, Vol. 124, No. 1,614, April 27 1944, p.96; Emails from Bruce Grimes and Gerald Grimes, sons of Leslie Grimes, March 2005; Crawford, J., ‘All his own work’, Picture Postcard Monthly, November 1998, p.14

Bibliografia:

Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera

Grimes, Leslie (Chestey, Anglaterra 1897 — Londres 1983) ART Pintor. Es va formar a la Kingsten on Thames School of Arts, seguint les normes del postromanticisme. A Londres, va exposar a nombroses galeries i va destacar també com a caricaturista i dibuixant al diari The Start. Exposà per primera vegada a Eivissa els anys 1953 i 1954, a mostres col·lectives organitzades al Salón de Arte d’Ebusus. En aquella època presentà dibuixos a llapis i olis damunt tela, entre els quals predominen els motius florals i els retrats. A partir de 1960 s’instal·là a Dalt Vila i pintà paisatges de la ciutat, del port, imatges de les platges o esglésies rurals, en què és freqüent trobar figures humanes amb robes antigues, típiques de l’illa. A part de les obres eivissenques, pintà també paisatges d’Anglaterra, Escòcia, Dinamarca i Itàlia. El seu treball és hereu de la poètica dels impressionistes francesos, directe, sensible, interessant per la llum i el color. Va ser molt apreciat pel públic eivissenc. Exposà sovent a galeries eivissenques i també a Mallorca (a les Galeries Costa ). Va rebre el 1965 la Medalla d’Or del II Certamen de Pintura de Paisajes y Costumbres de Baleares de la Diputació Provincial i el 1966 la Medalla d’Or del V Salón Estival de Pintura de Pollença. [CVR]

Fonts:

Galeria: