Faber, Will

(Saabrücken, Alemanya 1901 – Barcelona, Espanya 1987) Va abandonar el seu país natal, Alemanya, a principis dels anys trenta, en plena efervescència del nazisme, i es va instal·lar a Barcelona, on va treballar com a dissenyador gràfic i il·lustrador. D’aquesta època són les seves portades per a la revista D’Ací i d’Allà i per a A. C., la publicació editada pel Grup d’Artistes i Tècnics Espanyols per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATEPAC).

A partir de la dècada dels quaranta es va instal·lar definitivament a Eivissa i va desenvolupar una obra amb la qual sintetitzava múltiples influències –Klee i el cubisme, Otto Wols i els futuristes, l’art fauve i el dadaisme, entre altres.

També va practicar, sobretot al llarg dels cinquanta i els seixanta, una pintura de tall informalista caracteritzada per la utilització de tècniques molt variades, com el frottage, el dripping i l’assemblatge d’objectes quotidians.

Posteriorment incorporaria als seus treballs signes, grafies i números en els quals s’endevinava certa síntesi entre expressionisme i rigor compositiu, entre plasticitat i disseny.

Referències:

Catàleg "XXI Salón de Arte. Ebusus. Fiestas Patronales 1961.
Del 5 al 20 de agosto" Impremta Diario de Ibiza
1973. Ibizart 73.

Bibliografia:

Enllaços externs:

EEiF  Faber, Will