Abrams, Ross

(? 1920 -Deià, Mallorca 2005) Ex-combatent condecorat a la Segona Guerra Mundial es graduà a la ‘Richmond Professional Institute’s School of Art’. El gener de 1953 va embarcar cap a Europa amb la seva dona, la també pintora nord-americana Mary Tatum, i s’instal·laren a Deià (Mallorca). El 1955 torna als Estats Units, primer tornaren al seu apartament a Manhattan, i el juny de 1956 es trasllada a Richmond on havia acceptat una plaça com a professor de pintura en el ‘Professional Institute’.

El 1962 comença les preparacions per al seu retorn a Mallorca. A la tardor organitza, amb la seva dona, una subhasta de les seves obres. Es van vendre més de cinquanta peces ; i la família, amb una quantitat molt còmoda de doblers al seu compte, torna a Mallorca. Una tornada que resultarà definitiva.

En un primer moment lloga una casa a Deià, per després adquirir i restaurar una antiga casa mallorquina “Can Xescot”. Juntament amb el pintor americà Marc Heine i la seva esposa Mary, Ross obrí una galeria d’art al poble on la seva obra estava en exposició permanent, oberta des de Pasqua fins a octubre. La galeria va tenir gran èxit. Els gravats de Ross i els quadres de la seva dona Mary van tenir gran acceptació entre els sofisticats col·leccionistes que visitaven Deià cada primavera i estiu. Les seves obres també es trobaven a moltes de les cases dels residents de l’illa.

Els gravats de Ross es troben al ‘Library of Congress’ i a la ‘Bibliothèque National’, de París. Mary també va participar en el programa de ‘leasing’ del ‘Virginia Museum’.

(Elaboració pròpia, amb informació recollida de sollernet.com)

Referències:

CABOT LLOMPART, J. Ibiza y sus pintores. Pàg. 201. El cita com artista nordamericà que ha 
treballat a Eivissa. De l'etapa eivissenca encara no en sabem res.

Bibliografia:

Enllaços externs:

EEiF. No

Galeria

Per ampliar la imatge cal fer doble clic al damunt